Waarom een gietvloer?

Bedrijfsvloeren zijn er in verschillende soorten en maten, zo kun je natuurlijk kiezen voor een tapijt of laminaat of plavuizen. Het nadeel van deze opties is dat zij vaak hoog in onderhoud zijn en in verhouding minder lang mee gaan. Een beter optie is dan een gietvloer, deze zijn duurzaam en makkelijk in onderhoud.

De voordelen van een bedrijfsvloer van BKV?

  1. Een duurzame oplossing voor jaren
  2. Erg makkelijk in onderhoud
  3. Sluit naadloos aan op elk interieur
  4. Te verkrijgen in alle mogelijke kleuren
  5. Alle vloeren zijn bestendig tegen een stootje, maar we hebben ze ook heftruck- en zuurbestendig

Er zijn gietvloeren in verschillende soorten en maten, in de volksmond ook wel genaamd: Epoxyvloeren, PU-gietvloeren, Bedrijfsvloeren, Betonlookvloeren, Industrievloeren, Coatingvloeren, Kantoorvloeren of Designvloeren.

Magazijnvloeren

Op zoek naar een vloer op een plek waar de ondergrond het soms zwaar te verduren heeft? Dan adviseren wij over het algemeen een epoxyvloer. Deze zijn erg sterk en kunnen makkelijk tegen een stootje.

Deze ‘zware jonge’ onder de gietvloeren noemen we ook wel industrievloeren en zijn heftruck- en zuurbestendig. De epoxyvloeren zijn meestal de juiste oplossing voor bijvoorbeeld in een magazijn, maar we komen graag even over de (oude) vloer om u een passend advies te geven.

De vloeren zijn in verschillende RAL- en NCS kleuren beschikbaar. Zo krijg u een vloer die helemaal aansluit bij de rest van het magazijn.

Winkelvloeren

Voor winkelvloeren adviseren wij vaak een ander type vloer dan in het magazijn. Denk hierbij aan PU gietvloeren of een coatingvloer. Polyurethaan (PU) vloeren zien wij bijvoorbeeld veel in woonkamers, en sportscholen. De coatingvloer is een gietvloer met een dunnere laagdikte, ze zijn in verhouding nog erg slijtvast, maar iets minder dan andere gietvloeren. Coatingvloeren zijn dan ook wel weer wat goedkoper.

Gietvloeren in uw winkel hebben natuurlijk het voordeel dat zij erg lang mee gaan. Maar ze zijn ook erg praktisch, goed schoon te maken en waterdicht. Ideaal voor bijvoorbeeld een restaurant, kapsalon of  wellnessresort.

De gietvloeren worden ook wel designvloeren genoemd en niet zonder reden. Het is erg populair onder interieurarchitecten, omdat het goed te combineren is met vrijwel alles. Je kunt er een klassieke of juist een hypermoderne sfeer mee creëren, maar het heeft door zijn naadloze structuur altijd een rustieke uitstraling.  Ook de gietvloeren die wij voor winkels adviseren zijn te verkrijgen in alle soorten RAL- en NCS kleuren.

Benieuwd welke gietvloer het beste bij jullie past wij komen graag een keer over de vloer!

Wilt u meer weten? Neem direct contact op > Of vraag direct een offerte aan

Een vraag over gietvloeren? We helpen je graag!