Op zoek naar een nieuwe vloer?

Ben jij op zoek naar een strakke, maar toch sfeervolle uitstraling dan is een BKV gietvloer iets voor jou. Je kunt er verschillende looks mee creëren ga jij bijvoorbeeld voor een betonlook-effect/  industriële look of zijn een parelmoer-effect en een egale look meer jouw ding? Met keuze uit alle RAL- en NCS kleuren zit er altijd een look tussen voor jou.

Naast hun mooie uitstraling zijn gietvloeren erg praktisch ze zijn naadloos, goed schoon te houden, krasbestendig en gaan erg lang mee. Een perfecte oplossing voor bijvoorbeeld jouw woonkamer, badkamer, keuken of wc.

Dit maakt een BKV gietvloer niet alleen een mooie oplossing voor in huis, maar ook voor in uw bedrijfspand. Meer over bedrijfsvloeren leest u hier.

Welke gietvloer?

Om te beginnen een gietvloer van BKV. Dat was een inkoppertje. Maar even serieus; een gietvloer is geen tapijt dat je er zo weer uittrekt als het versleten is. Of laminaat, wat je er net zo makkelijk uit- als inklikt. Een gietvloer ligt voor jááren, dat is nou net het voordeel. In de volksmond worden allerlei termen gebruikt voor een gietvloer: Epoxyvloeren, PU-gietvloeren, Bedrijfsvloeren, Betonlookvloeren, Industrievloeren, Coatingvloeren, Kantoorvloeren of Designvloeren.

Kies een gietvloer weloverwogen

Daarom is het van belang een weloverwogen keuze te maken. Wordt het PU, wat staat voor Polyurethaan? Dat leggen we vaak in particuliere woningen. Het heeft een mooie, fijne structuur, en is er in diverse RAL- en NCS-kleuren.

Epoxyvloeren zijn slijtvast en vloeistofdicht. Gaan dus jáááááren mee èn zijn makkelijk in onderhoud. Maar als we eerlijk zijn geldt dat voor al onze gietvloeren.
Polyurethaan, zien we veel in woonhuizen, maar ook in restaurants en sport- en wellnessruimtes.
Beetje een modewoord. Je kunt al onze gietvloeren designvloeren noemen, aangezien elk interieur zijn eigen design heeft. Oubollig of hypermodern, onze vloeren passen naadloos (letterlijk!) in elk interieur.
Meestal zijn dat PU-vloeren, vaak ook betonlook. Omdat ze zo lekker makkelijk schoon zijn te houden. Ook kantoorvloeren zijn er in alle mogelijke kleuren, voor zowel hippe internetbedrijfjes als grijze accountantskantoren.
Een coatingvloer is een gietvloer met een wat dunnere laagdikte. Daardoor wat minder slijtvast en iets goedkoper.
Dat zijn de zware jongens onder de gietvloeren. Die moeten tegen een stootje kunnen. Heftruckproof zeg maar, en zuurbestendig. Meestal epoxyvloeren.
Binnenhuisarchitekten zijn er gek op; onze betonlookvloeren. Niet alleen vanwege de robuuste uitstraling, maar ook omdat we ze in elke gewenste RAL of NCS-kleur leggen. En naadloos, daar houden ze ook van.
Dat kunnen zowel PUvloeren als epoxyvloeren zijn. Hangt af van hoe ze het voor de kiezen krijgen. Wordt de vloer zwaar belast dan ligt epoxy voor de hand. We leggen ze in bedrijfsrestaurants/kantineslaboratoriaapotheken, waar eigenlijk niet?

 

keuken

Verschillende namen voor dezelfde gietvloer

En zo zijn er nog allerlei termen die u tegenkomt als u op zoek bent naar een gietvloer: Betonlookvloeren, kantoorvloeren, winkelvloeren, horecavloeren, fitnessvloeren, naadloze vloeren, woonhuisvloeren, ziekenhuisvloeren, kindvriendelijke vloeren..

Krijgt de vloer op z’n Oud-Hollands gezegd flink op zijn donder dan adviseren we een epoxyvloer. Dat is loeisterk, heftruckproof zeg maar. Om u echt passend advies te geven komen we het liefst bij u over de vloer. De oude dan welteverstaan.

Wilt u meer weten? Neem direct contact op > Of vraag direct een offerte aan

Een vraag over Bedrijfsvloeren? We helpen je graag!